Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@19:24:22 GMT

«زیرخاکی» تمام شد؛ اما این داستان ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۷۷۵۲

«زیرخاکی» تمام شد؛ اما این داستان ادامه دارد

به بهانه پایان فصل سوم سریال زیرخاکی به چگونگی سریال‌سازی فصل محور، در این روزهای صداوسیما می‌پردازیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو حسین نظرعلی طی یادداشتی با عنوان «زیرخاکی و چالش فصل چهارم» نوشت:

به بهانه پایان فصل سوم زیر خاکی که شب‌های عید میهمان تلویزیون‌های مردم بود، به فصل سوم این سریال و چگونگی پایان بندی‌های آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فصل سوم سریال درست در بحبوحه جنگ آغاز می‌شود، جایی که باز هم فریبرز باغ بیشه با همان سفاهت همیشگی به دنبال گنج خود سرگردان است و باز هم همان کاراکترهای تکراری که دو فصل پیش دیده‌ایم، بازهم همان لوکیشن‌ها و اساسا همه چیز همان است، فقط تنها نکته متفاوت در پایان بندی سریال دستگیری اسکندر نقش منفی فیلم است.

درواقع کل فصل جدید چیزی به داستان اضافه نمی‌کند وانگار اساسا ساخته شده بود تا پایانی باشد بر فصل دو که ناقص مانده بود.اساسا این نکته که سریالهای‌ پر مخاطب باید به چندین فصل تبدیل شوند نکته‌ای بود که از چند سال قبل در صداوسیما مد شد.البته بدون توجه به این نکته که سریالهایی که در قالب چند فصل منتشر می‌شوند، در اشل جهانی معمولا حرف جدیدی برای گفتن دارند و خود را به این شکل اثبات می‌کنند که کاراکترهای جدیدی وارد داستان می شوند و داستان جهت متفاوتی به خود می‌گیرد.اساسا شاید جای نقش خوب و بد در داستان عوض شود و اتفاقاتی از این دست در داستان بیافتد. اما خب چیزی که در سریالهای ایرانیکه به فصل چندم کشیده می‌شوند دیده می‌شود خلا کاراکتر و داستان جدید است که به نظر می‌رسد باید به نوپا بودن اینگونه سریال سازی در ایران بخشید و امید داشت این روند اصلاح شود. کما اینکه پایان فصل سریال زیر خاکی هم به نحوی بود که می‌شود برای آن فصل چهارم متصور بود که البته بسته به رای و نظر مدیران صداوسیما دارد.

اما به هر حال این امید می‌رود که با دستگیری شخصیت اسکندر در فیلم، یک نقش منفی دیگر در سریال رشد کند و داستان به سمت متفاوتی برود شاید به سمتی غافلگیر کننده که می‌تواند یک رشد عجیب در سریال سازی داخلی را رقم بزند. حالا باید دید این سریال پرمخاطب برای فصل چهارم چه چیزی آماده میکند و اساسا جلیل سامان کارگردان کار به چه نحوی مخاطبش را شگفت‌زده خواهد کرد. البته این توقع،توقع زیادی از سریال موفقی همچون زیرخاکی نیست و جلیل سامان هم در این سالها نشان داده که همیشه در سریالهای خود برای مخاطب غافلگیری در نظر می‌گیرد. این مسائل در کنار یکدیگر می‌تواند نوید بخش یک فصل چهارم خوب برای این سریال و برای ادامه راه سریال‌سازی ایرانی باشد.  چرا که به نظر می‌رسد بحث چند فصل شدن سریال‌ها از این پس داغ‌تر هم خواهد بود. امید به آنکه به زودی سریال‌سازی در کشور پیشرفت  کند و مخاطب سریال‌بین کشور هم بیشتر از پیش به سریال‌های داخلی اقبال نشان دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زیرخاکی تلویزیون شبکه یک سیما سریال سازی فصل چهارم فصل سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟

«جام‌‌جم» مدتی است روی آنتن نمی‌رود؛ در حالی‌که بسیاری از جمله رئیس صدا و سیما اعتقاد داشتند وجود برنامه منتقدانه‌ای نسبت به خود رسانه ملّی لازم است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جام‌جم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شب‌هایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم. تا جایی که برخی از این موضوعات به گفت‌وگو با مدیران تلویزیون کشیده می‌شد.

از ماجرای نطق‌کشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریال‌های ضعیف و کم‌کیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجی‌هایی که از یلدای پرهیاهو می‌گفتند و سلبریتی‌هایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحث‌های دیگر که به تعبیرِ بسیاری، نقدهای سازنده‌ای که جایِ خالی چنین بحث و اظهارنظرهایی مدت‌ها در تلویزیون خالی بود.

در حالی که از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکه‌های چهار و کودک و نماینده‌ای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلی‌های دیگر به جام‌جم آمدند از آن طرف هم پای تهیه‌کنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.

از سلبریتی‌ها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحران‌ها، سریال‌سازی و موضوعات روزی همچون ویژه‌های تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.

اما زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفت‌وگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمی‌آید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانه‌ای شد تا از «جام‌جم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.

اینکه می‌گوییم موقت، چون برخی از برنامه‌ها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوت‌تر برگشته‌اند. پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری از ساختِ «جام‌جم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد می‌کرد در میان است.

نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»

باید دید «جام‌جم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمی‌گردد با گروهی دیگر و متفاوت‌تر این اتفاق خواهد افتاد؟ اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریال‌سازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، تبلیغات در نمایش‌خانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامه‌ای خالی است که می‌توانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.

همان‌گونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریت‌های رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغه‌ام این بود در همان ماه‌های اول وعده دادم برنامه‌ای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آماده‌سازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی می‌کند و ان‌شاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 
  • زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • زرنگ‌بازی سعید آقاخانی در «نون خ ۵»
  • سریال قطب شمال اقتباسی از رمان کنت مونت کریستو یا نسخه ایرانی یک سریال ترکی؟
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد
  • داستان‌های ادامه‌دار ستاره عراقی؛ علی عدنان از ایران رفت!