Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@19:21:39 GMT

زیرخاکی 3، ناجی نوروزی سیما

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۳۲۲۵

زیرخاکی 3، ناجی نوروزی سیما

«زیرخاکی 3» توانسته است نسبت به دیگر سریال‌ها در سایر شبکه‌های سیما و حتی نسبت به کلیت فضای تولید سریال‌ توسط تلویزیون طی سال‌های اخیر برای ایام نوروز و سال نو از جایگاه مناسبی نزد مخاطب برخوردار باشد.

غالباً در ایام طولانی تعطیلات سال نو جذب مخاطب توسط صدا و سیما بیش از دیگر ایام سال دشوار است، آن هم مخاطبی که در مواجهه با رسانه‌های گوناگون داخلی و خارجی امکان انتخاب بیشتر دارد، البته که طی سال های اخیر تلویزیون دیگر آن جذابیت سابق را برای مخاطب خصوصاً در بخش فیلم و سریال در ایام نوروز و تعطیلات سال نو فراهم نکرده است و از این‌ رو مشاهده می‌شود سریال‌هایی راهی کنداکتور پخش در ایام تعطیلات سال نو شده‌اند که بعضاً هیچ نسبتی با تغییر و تحول بهاری ایام و نشاط پیرامون آن ندارند! اما در این بین «زیرخاکی 3» توانسته است یک استثنای جدی تلقی شود تا مدیران تلویزیون در دشواری فراهم‌سازی فیلم و سریال مناسب ایام نوروز و سال نو نفس راحتی بکشند و چند صباحی نظاره‌گر جذب قابل توجه مخاطب به تلویزیون توسط این سریال باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«زیرخاکی 3» توانسته است نسبت به دیگر سریال‌ها در سایر شبکه‌های سیما و حتی نسبت به کلیت فضای تولید سریال‌ توسط تلویزیون طی سال‌های اخیر برای ایام نوروز و سال نو از جایگاه مناسبی نزد مخاطب برخوردار باشد.
جالب‌تر آن که مخاطب ایرانی در ایام تعطیلات طولانی مدت سال نو در فضای بی‌حد و حصر مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای با برنامه‌های عیدانه و متفاوت‌تر از برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی با محتوای سرگرمی گوناگون روبه‌رو است و حتی در شبکه نمایش خانگی امکان انتخاب و برنامه‌ریزی بیشتر برای گذران اوقات سرگرمی و فراغت دارد که در این انبوه محتوای سرگرم کننده وقتی مخاطب دقایقی از وقتش را به تماشای یک سریال تلویزیونی اختصاص می‌دهد می‌تواند بدین معنا باشد که آن بدرستی در نقش و کارکرد سرگرم‌کننده و دلچسب خود برای مخاطب ظاهر شده است.

زیرخاکی 3 در فضایی بسیار ساده و معمولی نسبت به دیگر سریال‌ها ارائه شده است، مضاف بر آنکه چون فضای سریال در ایام دهه 60 با همان زندگی‌ها و تعاملات و فضای اجتماعی عمدتاً معمولی و ساده و صمیمانه می گذرد، مخاطب را بیشتر به خود جذب می‌کند، زیرا وقتی فضا، کلام و بیان ساده است و مسیر و خط قصه به دور از شعارزدگی به سرگرمی و کمدی سالم و نجیب برای خانواده متمرکز و معطوف است، مخاطب نیز به آن جذب می‌شود و خود و گذشته کم‌دغدغه خود را در فضای آن می‌یابد. ویژگی و نقطه مثبت بارز زیرخاکی‌ها و خصوصاً «زیرخاکی 3» بر این مسأله استوار است که تمام عیار به  اصطلاح نوستالژی و ویژگی‌های جامعه دهه شصتی با اقتضائات خاص اجتماعی و محیطی‌اش وفادار بوده است و این مسأله از سوی این سریال نوعاً یک صداقت و روراستی برای مخاطب از خود پدید آورده است. بنابراین وقتی این گونه وفادارانه فضای اجتماعی دهه شصت به اندازه توان و ظرف محدود فضای سریال روایت می‌شود و فضای کمدی داستان سریال در کنف آن شکل می‌گیرد، جذابیت و اشتیاق برای تماشا شدن ایجاد می‌کند.

نیک روشن است در ظرف فضای اجتماعی مناسب مظروف طنز و سرگرمی بهتر می‌گنجد، تا اینکه با ریاکاری در نمایش نوستالژی، فضا به سوی لودگی معطوف شود، اما «زیرخاکی 3» در یک مدت کوتاه کمتر از دو هفته و در ازدحام برنامه‌های عیدانه تلویزیونی و مجازی توانست با فراهم‌سازی آن زمینه صادقانه در فضای نوستالژیک خود، در ظاهر و ساختار خود نیز کمدی شیرین با بازی‌های تماماً واقعی و ملموس را پدید آورد که نه تنها ثروت ارزشمند فضای کمدی را به قیمت خنداندن مخاطب به هر قیمت ذلیل نکرد بلکه در لا‌به‌لای همان فضاها و موقعیت‌های کمدی با فراهم‌سازی یک فضای بسیار ظریف و مویرگی در طنز و در مقاطعی با حرکت آشکار روی لبه تیغ نقد از فضای دهه شصت وام گرفت تا وضعیت جامعه فعلی در زمان حال را به طور غیرمستقیم به نقد و چالش بکشد؛ این ویژگی‌ها در «زیرخاکی 3» منجر شده تا هم سرگرمی و خنده و کمدی را علی الدوام در مسیر داستانی پرکشش و تعلیق با تغییر موقعیت‌های دراماتیک و فضاها و گره‌های داستانی و بازی‌های کمیک به‌اندازه، سرپا نگه دارد و هم به‌عنوان یک الگو این نکته را یادآوری کند که اساساً کمدی چیست و سرگرمی با به بطالت کشاندن اوقات فراغت و تخریب و تضییع ذائقه کمدی مخاطب چقدر متفاوت است! ضمناً نباید جذابیت این سریال منجر شود تا مدیران سیما تصمیم بگیرند به جای ارائه ایده‌های جدید در تولید سریال به تکرار مکرر زیرخاکی در فصول متکثر قانع شوند.

انتهای پیام/

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ایام نوروز زیرخاکی 3 سریال ها سال نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۳۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، ‌ به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، آتیلا پسیانی از پیشگامان تئاتر تجربی‌ست و چیزی حدود ۸۰ فیلم سینمایی در کارنامه بازیگری‌اش به چشم می‌آید؛ از نقش‌آفرینی برای بهرام بیضایی و تهمینه میلانی تا ابراهیم حاتمی‌کیا و بهروز افخمی.

آتیلا پسیانی که با بازی در «محله بر و بیا» خالق خاطرات دوست‌داشتنی برای دهه شصتی‌ها بود، در تمامی سال‌های بلند فعالیت هنری خود در گونه‌های رنگارنگِ جدی تا کمدی به ایفای نقش پرداخت، نقش‌هایی که نمود آن‌ها در فیلم‌های بسیاری پیدا بود.

«کشتی آنجلیکا»، «دو فیلم با یک بلیت»، «مسافران»، «خاکستر سبز» و «روز شیطان» از جمله آثاری بود که او از میانه دهه شصت تا سال ۷۳ در آن‌ها نقش‌آفرینی کرد. تا بعد از آن نوبت به همکاری با رسول ملاقلی‌پور و تهمینه میلانی در فیلم‌هایی چون «هیوا»، «دو زن» و «نسل سوخته» برسد. بعد از آن بود که در حوالی سال ۸۰ نوبت به همکاری‌اش برای بازی در آثار فریدون جیرانی و کمال تبریزی در فیلم‌های «آب و آتش»، «شام آخر» و «گاهی به آسمان نگاه کن» رسید.

فرزاد موتمن که آتیلا پسیانی سابقه بازی در دو فیلم او به نام‌های «آخرین‌بار کی سحر را دیدی» و «صداها» را دارد، بازی این هنرمند عرصه‌های سینما، تئاتر و تلویزیون را تکنیکی و با تمرکزی بالا در صحنه می‌خواند که قادر بود نقش‌های پیچیده و روانشناختی را به گونه‌ای ادراک‌پذیر ایفا کند.

گرچه «کما» ی آرش معیریان فیلمی در ژانر کمدی به‌شمار می‌رفت، اما پسیانی ایفاگر نقش جدی در آن بود تا در «اسپاگتی در ۸ دقیقه» توانایی‌های بازی در زمینه کمدی را نیز به رخ بکشد. بازی در «آتش بس»، «پاداش سکوت»، «یک عاشقانه ساده»، «پل چوبی»، «نیمه شب اتفاق افتاد»، «غلامرضا تختی» و «سیانور» را از جمله دیگر نقش‌آفرینی‌های به یاد ماندنی این بازیگر فقید می‌توان خواند.

آتیلا پسیانی که آخرین نقش‌آفرینی او بازی در مجموعه «بی‌گناه» به کارگردانی مهران احمدی بود، بعد از مدتی مبارزه با بیماری سرطان، در میانه نخستین ماه پاییزی سال ۱۴۰۲ دیده از سرای ناپایدار فرو بست.

کد خبر 848317 برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • سرو مشروبات الکلی در سریال «هفت سر اژدها» جنجال‌برانگیز شد
  • گزارش تصویری | تجلیل مدیر کل صدا و سیما از مقام کارگران
  • حرف‌های سلمان نون خ با مردم در ساختمان صدا و سیما |‌ ویدئو
  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • آغاز برداشت گل محمدی از فضای سبز شهری قم
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد